Som av en slump korsades min väg för några år sedan av en härlig inspiratör och riddare av den Akademiska ridkonsten. Jag höll just då på att utbilda en underbar häst, från egen uppfödning, Thor från Rosenlund.

Thor hade fin exteriör, utstrålning, dessutom flotta och rumsliga rörelser. Men tillsammans hittade vi ingen balans och utvecklingen gick långsamt. Thor var känslig och blev lätt stressad. Jag var på vippen att ge upp flera gånger. Men Thor hade en speciell plats i mitt hjärta, så blotta tanken att sälja honom kändes omöjlig. Jag (och säkert Thor också) var ofta frustrerad och ledsen.

Idag glider vi fram i harmoni i samtliga gångarter i skolorna öppna och sluta. Han har fått balans, rytm ,takt schwung och undertramp. Han bär sig underbart och dansar fram.

Jag är så tacksam att fått möta den akademiska ridningen, och förmedlar gärna och ofta den kunskapen vidare till andra. Det är en perfekt grundutbildning för alla hästar, från skogsmulle till tävlingshäst.

Jag och Thor har kommit en bit på väg i vår utbildning, men inget känns längre omöjligt. Vem vet vart den Akademiska träningen tar oss.......inga tårar mer, möjligen över lyckan att fått lära känna en sådan häst........och dessutom mött utbildningssystemet som har plockat fram hans kapacitet.

Agneta (klicka på bilderna nedan för föstoring)